Nederlandse gastvrijheid op Franse bodem

Publié le par tourdecanard.over-blog.com

Onderstaand onze selectie van sfeervolle Chambres d'hôtes & Gîtes (vakantiehuizen), allen eigendom van landgenoten die net als wij het roer hebben omgegooid en een geheel nieuw bestaan zijn begonnen in la douce France. Prachtige voorbeelden van Franse "Joie de Vivre" gecombineerd met Nederlandse ondernemerszin. Geniet en doe vooral inspiratie op voor een gastvrij verblijf tijdens uw komende Zuidwest Frankrijk tour. Allez hop.... c'est parti!

Team Tour de Canard


 

* DOMAINE LA FONTAINE - CHARENTE MARITIME *

(ca. 77 km touren vanaf Aubeterre-sur-Dronne)

 

Enige jaren geleden besloten wij onze geboortegrond in Venlo te verlaten en een lang gekoesterde wens te vervullen: leven in de Charente Maritime, een prachtig gebied in Zuidwest Frankrijk.

 

Domaine la Fontaine Domaine la Fontaine huis

 

“Domaine La Fontaine” is een bijzonder Frans plekje op aarde. Het eeuwenoude landhuis is gerenoveerd en ingericht met vijf B&B-kamers en vier appartementen, ofwel ‘gîtes’ op z’n Frans. Allemaal zijn ze met smaak ingericht, zonder overdaad, maar met het comfort dat je nodig hebt. Alle gasten kunnen gebruik maken van een verwarmd zwembad met ligstoelen, de grote tuin met enkele speeltoestellen en mooie BBQ, eigen parkeerruimte en gratis WiFi. 

 

Domaine la Fontaine kamer Domaine la Fontaine zwembad2

 

Chambres d’hôtes

5 geheel gerenoveerde tweepersoonskamers, allen met eigen badkamer, smaakvol ingericht, gelegen in een 19e eeuws charentaise huis. Eén van de kamers is toegankelijk en ingericht voor rolstoelgebruikers. Voor de gasten die in de kamers verblijven is er een eetkamer en een knusse salon met satelliet tv, leestafel en piano.

 

De oesterbanken - de idéale Tour de Canard vanuit Domaine la Fontaine

Dakje open en karren maar! Een schitterende rit naar het grootste oestergebied van Europa. De rit er naartoe gaat via de schilderachtige dorpjes aan de oever van de Gironde met kleurrijke jachthavens, omringd door restaurantjes en terrasjes. Uiteindelijk arriveer je in Marennes of La Tremblade, dorpjes die letterlijk tússen de oesterbanken liggen. Bij eb liggen de bootjes ‘op één oor’ in de modder, maar na een tijdje, als het weer vloed wordt, gaan ze gewoon weer drijven. Bij de diverse restaurantjes, waar ze de oesters en mosselen bij wijze van spreken naast je tafel uit het water halen, kun je genieten van, uiteraard, verse oesters, heerlijke verse vis of een onvervalste ‘fruits de mer’. Misschien nog even naar het strand om daarna weer huiswaarts te keren naar Domaine la Fontaine. Een unieke ervaring rijker.

 
Bordeaux en z’n wijnen – nog zo’n prachtige Tour de Canard
Met je eendje over de kade in Bordeaux langs prachtige gebouwen uit een rijk verleden. Even parkeren om een kopje koffie te drinken op één van de talloze terrasjes. Wát een stad. Daarna door naar de Médoc, het wereldberoemde wijngebied boven Bordeaux. Maar liefst 16.500 ha met wijnvelden waar in 600 châteaux de meest heerlijke wijnen gemaakt worden. Een unieke ervaring om met je eend door deze onvoorstelbare uitgestrektheid van wijnvelden te touren. Hier en daar even stoppen om te genieten van het uitzicht of om een bezoekje te brengen aan Château Petrus, Tour de By of Lafitte Rotschild. Om het vrije gevoel compleet te maken, kun je met de grote veerboot oversteken naar Royan en via de andere zijde van de Gironde weer terug rijden naar Domaine la Fontaine.

  

oesters1 Médoc2

 

Arrangement Tour de Canard bij Domaine la Fontaine

Op basis van 2 personen:

- 2 overnachtingen in een van de sfeervolle kamers in het 19e eeuws charentaise huis

- 2x uitgebreid ontbijt, uiteraard met verse croissantjes, stokbrood en een gekookt eitje

- 1x uitgebreid 3-gangen diner bij Domaine la Fontaine. Het accent ligt op verse streekproducten, zoals vis uit de Atlantische Oceaan, charentaise meloen uit een dorpje verderop, inclusief (onbeperkt) wijn van de lokale wijnboer

- uitgebreide toeristische informatie en routekaart voor de Tour de Canard van uw keuze

Prijs arrangement: € 89,00 p.p.

 

Kun je geen keuze maken tussen een bezoek aan de oesterbanken of een prachtige rit door de wijnvelden van de Médoc? Geen probleem, dan boek je er gewoon een extra nachtje bij voor € 32,50 (per persoon, inclusief ontbijt). 

 

Langer verblijf
Will je liever voor een week een gîte huren en “Domaine la Fontaine” als uitvalsbasis gebruiken voor de diverse uitstapjes? Alles kan. Neem gerust contact met ons op voor de prijzen of om een verblijf op maat samen te stellen. “Domaine la Fontaine” ligt in een heerlijke omgeving waar veel te ontdekken is. Of je nu cultuurliefhebber bent, strandganger, culinaire fijnproever of natuurmens. Iedereen komt hier aan z’n trekken. Je kunt bij ons een knusse gîte (vakantiehuisje) huren voor 2 of 4 personen, volledig ingericht en van alle gemakken voorzien, incl. bedlinnen, badkamer met douche, woonkamer met TV, keuken met alle voorzieningen.

 

Meer informatie & contact

Domaine la Fontaine

Marc & Jacqueline Receveur

6, rue de la Fontaine

17150 Soubran

T: 0033 (0)5 46 04 39 51

P: 0033 (0)6 45 27 55 26

E : info@domainelafontaine.com

W: www.domainelafontaine.com

 

Marc & Jacqueline 


 

* RASTAILLOU - PERIGORD NOIR *

(ca. 112 km touren vanaf Aubeterre-sur-Dronne)

 

Te midden van 5 ha. grasland, omzoomd door bossen, bevindt zich "Rastaillou": een oude, geheel gerestaureerde boerderij, waar oorspronkelijke gastvrijheid, serene rust, een nog werkelijke natuur, en een geweldige omgeving u een (h)eerlijke vakantie garanderen!

 

d-la-Bergerie---2-.JPG  IMG_2794.JPG

 

In deze ambiance kunt u genieten van rust, ruimte en gezelligheid, een uitgebreid Frans-Nederlands ontbijt en een heerlijke maaltijd aan onze “Table d’hôtes”; met uw eigen reisgenoten of met de andere gasten op “Rastaillou”. (Note: de zondagen en de maandagen wordt er niet gekookt).

 

Chambres d’hôtes

Rastaillou heeft 4 comfortabele kamers (2x2, 1x3 personen) met eigen sanitair, 2 gîtes (1x6, 1x2 personen) met eigen terras, 4 luxe tenten (4x 4 personen) en een klein kampeerterrein (2-4 plaatsen). Voor de allerkleinste gasten zijn er kinderenbedjes, -stoelen en –tentjes beschikbaar.

 

e-la-Forge--2-.JPG g-piscine.JPG

 

Voor het “vermaak” is er een zwembad (12x6 meter), een jeu de boules baan met verlichting, een zandbak, een kinderspeeltoestel, een kinderspeelkasteel, en een badmintonveldje. Tijdens de schoolvakanties in juli en augustus zijn er voornamelijk families met kinderen op Rastaillou, daarbuiten zijn we grotendeels “kinderloos” en komen onze gasten of om volledig tot rust te komen, of juist sportief/actief bezig te zijn.

Buiten het seizoen (juli en augustus) heeft Rastaillou daarom aantrekkelijke arrangementen (“halfje Vivaldi”, culinair en golf) en worden er workshops beeldhouwen georganiseerd.

 

Volop genieten in de Périgord Noir

Wij, Leontine & Peter Hootsen, zullen u graag laten delen in onze liefde voor de geweldige Périgord Noir en u informeren over de vele mogelijkheden die deze prachtige streek u biedt. Zo kunt u er fietsen, wandelen, golfen of de vele prachtige oude stadjes en steden, bastides en hameau’s, kastelen en kerken of andere vaak eeuwenoude bezienswaardigheden bezoeken. Tijdens de zomermaanden zijn er overal in de nabije omgeving muziek- en theaterfestivals, concerten, openluchtvoorstellingen en markten.

 

h-table--2-.jpg h-table--3-.JPG

 

Arrangement Tour de Canard bij Rastaillou

Op basis van 2 personen:

Boekt u tijdens uw Tour de Canard 2 overnachtingen bij “Rastaillou”, dan betaalt u inclusief een diner aan onze table d’hôtes met aperitief en wijn (1/2 ltr. p.p.) geen € 195,00 maar

€ 175,00 en garanderen wij u buiten het hoogseizoen (juli en augustus) een “diner tout canard”, dus een maaltijd met allemaal regionale eendenspecialiteiten.

 

Meer informatie & contact

Rastaillou, Domaine de vacances et plus…

Leontine & Peter Hootsen

24480 Salles de Cadouin

T: 0033 (0)5 53 57 44 02

E : fam.hootsen@rastaillou.com

W: www.rastaillou.com

 

l-foto´s Leontine&Peter (2) 

 


 

* PETIT CHATEAU SERVANCHES - DORDOGNE *

(ca. 15 km touren vanaf Aubeterre-sur-Dronne)

 

In het groene heuvellandschap van de Périgord Vert niet ver van Ribérac, ligt het “Petit Château Servanches”. Prachtig gesitueerd tussen de weilanden, bossen, meertjes en rivieren in het gelijknamige dorpje Servanches; een rustig dorpje in de Dordogne.

 

IMG 0549 IMG 1163

 

Het château dateert uit 13e eeuw. De allereerste bewoner en eigenaar was een Engelse lord die heel Servanches en de terreinen rondom in zijn bezit had. Tevens is het een tussenstop geweest voor de pelgrims die op weg waren naar een bedevaartplaats. In enkele schouwen in het gebouw kan je nog de insignes zien van de schelp, het symbool voor deze pelgrimstocht, die nog dagelijks wordt gefietst of bewandeld. “Petit Château Servanches” is een heerlijk paradijs voor mensen die rust, ruimte, cultuur en comfort zoeken.

 

chambre d'amour chambr de la mer

 

Chambre d’Amour

Een prachtige suite voor max. 4 personen met een grote zithoek, ontvangst van Nederlandse programma's, koffie (senseo) en thee en gebruik van badjassen.
Een badkamer met 2 wastafels toilet en douche. Het unieke aan deze kamer is niet alleen het uitzicht, maar u heeft ook een klein terrasje. Van daaruit kunt u naar het zwembad lopen. Desgewenst kunt u bij de reservering aangeven of u aparte bedden wenst of een 2- persoonsbed.

 

Chambre de la Mer

Een prachtige suite voor 4 personen met een badkamer met inloopdouche, een bad op pootjes en natuurlijk een mooi zitgedeelte en prachtig uitzicht.

 

Chambre de Luxe

Deze prachtige in oude stijl ingerichte kamer is voor 2 personen. De badkamer is geheel nieuw met 2 wasbakken, een inloopdouche en toilet. Ook deze kamer heeft koffie (senseo) en thee, ontvangst van Nederlandse programma's op de kamer en gebruik van de badjassen.

 

chambre de luxe 1 IMG 1191

 

Gîtes voor 4 tot 6 personen

Voor degenen die liever geheel autonoom zijn, biedt “Petit Château Servanches” nog een 4-tal gîtes (vakantiehuisjes), geschikt voor 4 tot 6 personen. Stuk voor stuk zeer sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien.

 

Arrangement Tour de Canard bij Petit Château Servanches

Op basis van 2 personen:
- welkomstdrankje bij aankomst, gevolgd door een 3-gangendiner (excl. drankjes)
- 1x overnachting in een van onze suites (de Chambre d'Amour of de Chambre de la Mer)
- een uitgebreid ontbijt met croissants, stokbrood, fruitsalade of een smoothy, zelfgemaakte vijgenjam, kaas, vleesbeleg, yoghurt, koffie en thee
- als klein presentje mee naar huis een potje eigengemaakte vijgenjam
Prijs arrangement: € 90,00 p.p.

 

Verlenging is mogelijk voor: € 62,50 p.p. (per nacht, inclusief ontbijt). 

 

Meer informatie & contact

Petit Château Servanches

Christine & Ronald Snoek

Le Bourg

24410 Servanches

T : +33 (0)5 53 90 88 07

E : lepetitchateauservanches@live.nl

W: www.lepetitchateauservanches.com

 

  foto-2.JPG

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article
C
Great blog. I support you. I will often come to.
Répondre
N
Your blog is very good. I like this type.
Répondre
V
<br /> Hey de tour naar het zuidwesten van Frankrijk lijkt te zijn geweldig. Alle kamers zijn fantastisch. Ik hou van de villa julein heel veel. Het is gelegen aan de kust van Les Landes met zijn<br /> prachtige meren en eindeloze stranden. Ik hou van de schoonheid van deze villa. haar een goed gevoel om dit bericht te lezen.<br /> <br /> <br />
Répondre
V
<br /> Bedankt voor het delen van de informatie over de villa's .. Het is een geweldige plek en de details zijn echt geweldig .. Als ik ooit zal er zijn zeker een bezoek en verblijf ..<br /> <br /> <br />
Répondre